Jocurile de cărți au reprezentat o sursă constantă de divertisment și socializare de-a lungul secolelor, evoluând și diversificându-se în moduri captivante. Unul dintre aceste jocuri este Macao, un joc interactiv, originar din Europa, care a rezistat testului timpului și a devenit extrem de popular în rândul jucătorilor de toate vârstele.

Introducere în jocul Macao

Macao își are rădăcinile în Franța și este înrudit cu renumitul joc Baccarat. Cu toate acestea, este important să nu îl confundăm cu Macau, care are un set de reguli diferit. În esența sa, Macao este un joc individual, care se joacă cu un pachet complet de 52 de cărți, plus Jokerul negru și cel roșu.

Pregătirea pentru joc

Înainte de a începe partida, toate cele 54 de cărți trebuie amestecate temeinic. Ulterior, dealer-ul va împărți fiecărui jucător câte 5 cărți, după care va întoarce cu fața în sus următoarea carte din pachet. Restul cărților vor fi așezate într-un teanc, cu fața în jos, pe masă.

Regulile de bază ale jocului Macao

 1. Începutul Jocului: Primul jucător trebuie să pună jos o carte care are în comun semnul sau culoarea cu cartea aflată cu fața în sus pe masă.
 2. Rotația Jucătorilor: Ceilalți jucători vor urma aceeași regulă, luând în considerare și ultima carte jucată de jucătorul anterior.
 3. Lipsa Cărților Potrivite: Dacă un jucător nu are sau nu dorește să pună o carte, acesta poate trage una din teancul de cărți de pe masă. Dacă această carte corespunde cu semnul sau culoarea celei de jos, jucătorul o poate pune în joc.
 4. Terminarea Teancului: Atunci când nu mai sunt cărți disponibile pentru a fi trase, ultima carte jucată se întoarce cu fața în sus, iar celelalte cărți se amestecă și se așază cu fața în jos, formând un nou teanc.
 5. Anunțarea "Macao": Când un jucător rămâne cu o singură carte în mână, acesta trebuie să anunțe "Macao" pentru a informa ceilalți jucători. Nerespectarea acestei reguli va duce la penalizarea jucătorului respectiv cu 5 cărți suplimentare.

Câștigătorul: Jucătorul care rămâne primul fără cărți în mână este declarat câștigător. Dacă sunt 2-4 jucători, ultimul jucător cu cărți pierde. În cazul a 5 sau 6 jucători, jocul se oprește când al treilea jucător termină cărțile.

Cărți speciale la Macao și efectele Lor

Jocul Macao devine și mai captivant datorită existenței unor cărți speciale, care adaugă un strop de neprevăzut și strategie suplimentară:
●    2 sau 3: Următorul jucător trebuie să ia de jos 2 sau 3 cărți, în funcție de valoarea cărții jucate.
●    K (Regele) roșu: Următorul jucător trebuie să ia 5 cărți de jos.
●    K (Regele) negru: Jucătorul anterior trebuie să ia 5 cărți de jos.
●    As: Jucătorul poate schimba valoarea Asului cu orice altă valoare dorită.
●    4: Următorul jucător își pierde rândul și stă o tură.
●    Joker negru sau roșu: Următorul jucător trebuie să tragă 5 sau 10 cărți din pachet, în funcție de culoarea Jokerului.
●    7: Această carte specială anulează orice "pedepse" anterioare, precum obligația de a trage cărți suplimentare.

Variante ale jocului Macao

Datorită flexibilității regulilor, jocul Macao poate fi adaptat după preferințele jucătorilor. Iată câteva variante populare:
 

Macao pe puncte


În această variantă, fiecare carte are o valoare în puncte atribuită:
●    Cărțile de la 2 la 10 au valoarea numerică inscripționată.
●    Figurile (J, Q, K) au valori subzecimale (2, 3, respectiv 4 puncte).
●    Asul valorează 1 punct.
●    Cartea 7 este specială, reprezentând 25 de puncte.
●    Jokerul reprezintă 50 de puncte.
Jocul se poate desfășura în mai multe ture, până când un jucător atinge un prag prestabilit de puncte, de exemplu 500. Se ține evidența scorului, iar câștigătorul este cel care acumulează cele mai puține puncte.

Macao cu cărți speciale "Închise"


În această variantă, jucătorii pot decide să păstreze anumite cărți speciale în mână până când rămân doar cu acestea. Aceste cărți pot fi jucate ulterior pentru a obține avantaje strategice.

Tactici și ponturi pentru jocul Macao


Pentru a crește șansele de câștig la Macao, iată câteva tactici și ponturi valoroase:
●    Păstrează Asul sau Jokerul: Pentru a scăpa mai repede de cărți, păstrează cât mai mult în mână un As sau un Joker, deoarece acestea pot fi jucate peste orice altă carte.
●    Dă jos cărțile cu valoare mare: În varianta pe puncte, este recomandat să te debarasezi mai întâi de cărțile cu valori mari (10, 9, 8 etc.), precum și de cartea 7 (25 de puncte), pentru a nu rămâne cu ele în mână când cineva închide jocul.
●    Urmărește atent cărțile speciale: Fii vigilent și profită de oportunitățile oferite de cărțile speciale, precum anularea "pedepselor" sau obligarea celorlalți jucători să tragă cărți suplimentare.
●    Adaptează regulile: Nu ezita să adaptezi regulile Macao conform preferințelor tale și ale celorlalți jucători, pentru a face jocul mai interactiv și emoționant.

Bonus fara depunere

124 Rotiri Gratuite + 24 Lei Pariu Gratuit - Fara Depunere

 • Deschide un cont și foloseste codul EURO24 la inregistrare
 • Primeșsti 124 rotiri gratuite la Sweet Bonanza instant la deschiderea contului
 • Bonus 24 Lei pariu gratuit instant după verificarea contului
string(72) "+ Bonus la depunere 1000 lei bonus 100%"

+ Bonus la depunere 1000 lei bonus 100%

Macao în cazinouri și jocuri Online


Datorită popularității sale, Macao a pătruns și în lumea cazinourilor fizice, unde poți juca pentru bani reali și câștiga sume atractive. Însă, chiar și în absența unui cazino apropiat, poți explora o gamă largă de sloturi video și jocuri de cărți online, inclusiv în secțiunile Live Casino.

 

Bonus de bun venit

3000 Lei Bonus + 231 Rotiri Gratuite

 • Deschide cont la Las Vegas aici
 • Bonus de Bun venit la primele 3 depuneri , cu depunerea minimă 50 lei
 • Rotiri gratuite la Gates of Olympus, Sweet Bonanza și The Dog House Megaways
string(53) "+ Bonus la depunere "

Jocul Macao este o experiență captivantă, care combină strategia, norocul și interacțiunea socială. Indiferent dacă îl joci pentru distracție sau în cadrul unui cazinou, cunoașterea regulilor și a tacticilor te va ajuta să te bucuri la maximum de acest joc de cărți plin de farmec și neprevăzut.